Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΑΓΕΣ... ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο σαβαγιάρ 200-225 γρ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγύ)


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

200 γρ. σοκολάτα gianduja τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε ανακατεύοντας με μία μαρίζ.



ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Σε μία ψηλή φόρμα σαρλότ καλύπτουμε εσωτερικά τα τοιχώματα με όρθια σαβαγιάρ τα οποία έχουμε ραντίσει με το σιρόπι. Γεμίζουμε τη φόρμα με την κρέμα μέχρι τη μέση, καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία ραντίζουμε με το σιρόπι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με σαβαγιάρ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτα.


1 σχόλιο: