Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΑΓΕΣ... ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

Παραψημένα μπράουνι
Ρούμι
Μους σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Όταν τα μπράουνι έχουν παραψηθεί, σκληραίνουν και χάνουν την υγρασία που πρέπει κανονικά να έχουν. Δεν πετάμε όμως τίποτα. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια, γεμίζουμε το 1/3 της χωρητικότητας των ποτηριών και τα ραντίζουμε με 15 ml ρούμι (σε κάθε ποτήρι). Τέλος συμπληρώνουμε το γέμισμα των ποτηριών με την μους σοκολάτας που έχουμε φτιάξει.


ΣΥΝΤΑΓΕΣ... ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

4 Αυγά
125 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. Σοκολάτα guanaja 70% κακάο ‘Valrhona’
100 γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω για να μην «πέσει» το μείγμα. Γεμίζουμε 4-5 ποτήρια.


ΣΥΝΤΑΓΕΣ... ΜΠΡΑΟΥΝΙ. ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Ζάχαρη κοινή
3 Aυγά
90 γρ. Αλεύρι
180 γρ. Καρύδια ψίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύούμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 160-170ο C για 25 λεπτά ακριβώς. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει γι αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.



ΣΥΝΤΑΓΕΣ... BLACK FOREST

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. Κirsch ή ρούμι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

600 γρ. Kρέμα γάλακτος
60 γρ. Zάχαρη άχνη
200 γρ. Mαυροκέρασα από κομπόστα
50 γρ. Mαρμελάδα βατόμουρο
100 γρ. Κirsch
150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20’. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch (ή ρούμι). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο mixer μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch). Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και, όταν τοποθετήσουμε και το τρίτο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και την καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.