Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΑΓΕΣ... ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

350 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. Βούτυρο
190 γρ. Ζάχαρη άχνη
60 γρ. Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
50 γρ. Κακάο
2 Αυγά
1 πακέτο Καραμέλες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Tεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο (να μην καεί), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τ’ αυγά και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα που έχουμε ραντίσει με το χυμό και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή υψηλή φόρμα όπου έχουμε στρώσει μία μεμβράνη προκειμένου να ξεφορμάρουμε ευκολότερα την τούρτα. Γαρνίρουμε την επιφάνειά της με καραμέλες σοκολάτας και περιφερειακά κολλάμε αριθμούς και γράμματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου