Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Με Λιγα "Επιστημονικά" Λογια...

Με τον όρο Σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά ή μπισκότα.


Είδη σοκολάτας

Υπάρχουν πολλά είδη σοκολάτας. Μερικά από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα είναι:

    * Κουβερτούρα (bitter - πικρή)
    * Σοκολάτα υγείας(σκούρα)
    * Σοκολάτα γάλακτος
    * Αμυγδάλου
    * Λευκή









Τα είδη σοκολάτας εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε:

    * Κακάο - στερεά
    * Βούτυρο κακάο
    * Ζάχαρη
    * Γάλα
    * Πρόσθετους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια)
    * Πρόσθετα άλλα υλικά (σταφίδες, διογκωμένο ρύζι κλπ)

και συνεπώς τα είδη σοκολάτας που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου