Με τον όρο Σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά ή μπισκότα.
Είδη σοκολάτας
Υπάρχουν πολλά είδη σοκολάτας. Μερικά από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα είναι:
* Κουβερτούρα (bitter - πικρή)
* Σοκολάτα υγείας(σκούρα)
* Σοκολάτα γάλακτος
* Αμυγδάλου
* Λευκή
Είδη σοκολάτας
Υπάρχουν πολλά είδη σοκολάτας. Μερικά από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα είναι:
* Κουβερτούρα (bitter - πικρή)
* Σοκολάτα υγείας(σκούρα)
* Σοκολάτα γάλακτος
* Αμυγδάλου
* Λευκή
Τα είδη σοκολάτας εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε:
* Κακάο - στερεά
* Βούτυρο κακάο
* Ζάχαρη
* Γάλα
* Πρόσθετους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια)
* Πρόσθετα άλλα υλικά (σταφίδες, διογκωμένο ρύζι κλπ)
και συνεπώς τα είδη σοκολάτας που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλά.
* Κακάο - στερεά
* Βούτυρο κακάο
* Ζάχαρη
* Γάλα
* Πρόσθετους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια)
* Πρόσθετα άλλα υλικά (σταφίδες, διογκωμένο ρύζι κλπ)
και συνεπώς τα είδη σοκολάτας που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου