Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ή πέρλες σοκολάτας
1 αχλάδι κομπόστα (2 μισά)
ξύσμα από 2 πορτοκάλι
120 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το αχλάδι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα του κέικ 22 X11 εκ. περίπου (βουτυρωμένη και αλευρωμένη). Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και το γλασάρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και γλασάρουμε το κέικ κρύο.


Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου