Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΑΓΕΣ... ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΖΑ: ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. Αμύγδαλο σκόνη
250 γρ. Ζάχαρη
6 κρόκοι Αυγού
6 ασπράδια Αυγού
250 γρ. Βούτυρο
1 σφηνάκι Ρούμι ή κονιάκ
250 γρ. Κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 200 γρ. από τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. 10-12 μερίδες 



1 σχόλιο:

  1. καλοοοοοοοο

    παρε τωρα κ μια ακομα συνταγη!

    ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

    6 αυγά
    1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 1/2 ποτήρι ζάχαρι
    Βανίλια
    2 κουβερτούρες
    1 βιτάμ



    Βουτηρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα και με αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά. Στο μίξερ χτυπάμε το βιτάμ τη ζάχαρη, τους κρόκους τη, βανίλια και το αλεύρι.
    Αφού ομογεννοποιηθεί ρίχνουμε μια κουταλιά μαρέγκας και μια κουταλιά κουβερτούρα εναλλάξ εως ότου τελειώσουν. Τα αφήνουμε στο μίξερ να χτυπηθούν καλά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250oC.
    Αφού φτάσει ο φούρνος σ'αυτή τη θερμοκρασία βάζουμε το κεϊκ για 15 λεπτά ακριβώς.
    Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρε.

    Σερβίρεται με άχνη (προαιρετικά)


    kisses angel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή